Wie is Wie?

Vol enthousiasme hebben wij in het najaar van 1996 de deuren geopend van een nieuw, derde professioneel gezelschap in Mechelen, de komeet, om zo de theaterhorizonten van Mechelen te verruimen. Het was de bedoeling elk seizoen minstens vier producties te creŽren die telkens zes weken lopen.

Naast enkele bekende acteurs/actrices werden ook kansen geboden worden aan jonge beginnende acteurs en actrices, of mensen die om uiteenlopende redenen reeds een tijdje uit het theaterlandschap verdwenen zijn. Zo hebben meer dan 70 professionelen de revue gepasseerd.

De komeet wilde vooral putten uit het rijke, moderne Angelsaksische repertoire.

Eenmaal per jaar voerden wij ook een 'home-made' kindermusical op.

Het unieke kader waarin deze producties plaatsvonden was een oude vervallen kapel onder de Sint-Romboutstoren in Mechelen. De kapel werd stelselmatig verbouwd en opgeknapt. Ideaal voor bijvoorbeeld producties als "Engelen".

U heeft gemerkt dat deze tekst in de voltooid verleden tijd werd opgesteld.
Inderdaad. In het voorjaar 2000 besliste toenmalig Vlaams Minister van Cultuur, Bert Anciaux om de komeet niet als gezelschap te erkennen.
De geschiedenis over dit gebeuren wordt u op deze pagina verteld. Niet echt iets om aan uw kinderen voor te lezen voor het slapengaan...

Zo was hij, onze voorgevel. Leuk fotootje van Geert Broodcorens.


De Directie:

Danny Timmermans Pietje Horsten Guido De Craene Hugo Verschoren

Terug naar de homepage.